Nowość: terenowa octavia

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • LUKI
    RS
    • 2005
    • 5776

Ciagle jeszcze przyzwyczajam sie do diesla
    no i zauwazylem dziwną rzecz mianowicie mam nieodparte wrażenie, że auto zbiera mi się żwawiej przy jeździe z włączonym klimatronikiem na pozycji auto... natomiast gdy jest wyłączony to już słabiej, obroty rosną szybko, ale takiego wgniatania w fotel jak przy załączonej klimie nie odczuwam. (może za szybko przekraczam zakres obrotow dla maksymalnego momentu?) :idea:

wg mnie powinno być wręcz przeciwnie co o tym sądzicie?

pozdrowionka
    j
    kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
  • szkoda
    RS
    S_OCP Member
    • 2005
    • 22543

W pierwszym kwartale przyszłgo roku w sprzedaży znajdzie sie nowa skoda. Będzie to zbudowana na bazie octavii 4x4 combi wersja o nazwie scout. Samochód ten swoją premierę będzie miał na salonie samochodowym w Paryżu.

Scout od "zwykłej" wersji 4x4 jest nieco większy - o 1 cm dłuższy, 1,5 cm szerszy i 1,3 cm wyższy. Napędzany będzie benzynowym silnikiem FSI o pojemności 2,0 l i mocy 110 kW lub także 2 litrowym turbodieslem o mocy 103 kW.
    Więcej szczegółów wkrótce.
    [interia.pl - link] by howard7

KLIK - DUŻE FOTKI
    Załączone pliki
    saport techniczny baj DGW
    była BKD+DSG '05 120kkm
    była BXE '08 190kkm
    no i nie ma :-)

Komentarz

• mariobros
      Rider
      S_OCP Member
      • 2005
      • 551

Fajna
      Skoda Octavia Kombi II 2005r. 1.9TDI 77kW Elegance czerń magiczna - sprzedana...
      Renault Scenic III 1.4TCe 2010 - jest...

Komentarz

• nico21
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 2640
        • Volkswagen

No No No, chyba juz wiem na co trzeba odkładac :!: :!: :!:
        DACAR.team

Komentarz

• szkoda
          RS
          S_OCP Member
          • 2005
          • 22543

Zamieszczone przez mariobros
          Fajna
          no dla mnie tez, niby troche platiku, ale... fajna
          w dodatku dosc dobrze trafia w moje ostatnie przemyslenia dotyczace kupna jakiegos drugiego, starego samochodu do bezstresowych wypraw na grzyby
          była BKD+DSG '05 120kkm
          była BXE '08 190kkm

Komentarz

• tomi98
            Rider
            • 2004
            • 564

chciałbym mieć takiego Scout-a

Komentarz

• djczas
              RS
              • 2005
              • 9612

dobra to już wiecie co mi kupić na gwiazdke w przyszłym roku :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech

Komentarz

• Mirosław Brożyń
                Ambiente
                S_OCP Member
                • 2005
                • 147

Fajo0wa ale przysiadłem sie ostatnio do audi Q 7 , to dopiero bryka ..... może k iedyś..
                KOLEJNY ZADOWOLONY Z SERWISU DOBRYGRZESWAWA

Komentarz

• szkoda
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 22543

Nowa ©koda Octavia Scout – więcej niż 4x4

Czasami droga do celu jest mało komfortowa, ale nie z nową ©kodą Octavia Scout. Jej prześwit jest o 40 milimetrów wyższy niż w ©kodzie Octavia Combi i 16 milimetrów większy niż w ©kodzie Octavia Combi 4x4, co znacznie podnosi właściwości jezdne oraz umożliwia poruszanie się w bardzo trudnych warunkach drogowych np. po górskich drogach. Ponadto samochód idealnie radzi sobie podczas jazdy z przyczepą kampingową.

Solidne, napędzane na cztery koła kombi z bagażnikiem o rekordowej pojemności do 1620 litrów, poradzi sobie nawet z najbardziej wymagającymi zadaniami transportowymi - jest stworzone zarówno do codziennych zadań, idealnie sprawdza się w czasie wolnym i na wakacjach. ©koda Octavia Scout charakteryzuje się dużą mocą i dynamiką. Mocna i oryginalna jest odzwierciedleniem profesjonalizmu ©kody Auto w tworzeniu samochodów z napędem na cztery koła oraz reprezentuje kolejny krok w rozwoju modelu Octavia.

©koda Octavia Scout o długości 4581 milimetry jest o jeden centymetr dłuższa, 1,5 cm szersza i 1,3 cm wyższa od ©kody Octavia 4x4. Nowo zaprojektowane zderzaki przednie i tylne oraz profilowane listwy progowe w kolorze nadwozia podkreślają design ©kody Octavia Scout. Ochronne listwy na nadkolach, przednie listwy progowe z wygrawerowanym napisem Scout oraz specjalne osłony podwozia dodatkowo zabezpieczaja podzespoły auta. Obręcze kół ze stopów lekkich Proteus 17” znacznie uatrakcyjniają wygląd samochodu dodatkowo poprawiając walory trakcyjne auta. Wygląd ©kody Octavia Scout podkreślają także logo modelu oraz polerowane podwójne rury wydechowe. Wszystkie te elementy od razu zdradzają bardziej uterenowiony (off- roadowy) charakter modelu Scout.

Standard wyposażenia na rynek polski nie jest jeszcze znany. Biorąc jednak pod uwage inne wersje modelu Octavia możemy być pewni, że będzie ono bogate – tym samym jazda modelem Scout z pewnością będzie komfortowa i maksymalnie bezpieczna.

©koda Octavia Scout jest wyposażona w najmocniejsze silniki – silnik diesla 2.0 TDI PD/103 kW (140 KM) oraz silnik benzynowy 2.0 FSI/110 kW (150KM) – obydwa silniki są czterocylindrowe i posiadają sześciostopniową manualną skrzynię biegów. Silnik diesla posiada w standardzie filtr cząstek stałych (DPF).

Aby zapewnić odpowiednio dobre własności jezdne ©koda Octavia Scout jest wyposażona w sprawdzony system napędu na cztery koła ©koda Auto. Głównym elementem jest Haldex – sprzęgło wielopłytkowe. W codziennej, normalnej eksploatacji napędzane są tylko koła przednie, gdy dojdzie jednak do uślizgu kół na wskutek pogorszenia się przyczepności podłoża (piasek, śnieg), napęd w odpowiednich do warunków proporcjach natychmiast jest przekazywany również na koła tylne – co ważne, zupełnie automatycznie! Takie rozwiązanie to oszczędność paliwa i pełen komfort.

Światowa premiera ©kody Octavia Scout odbędzie się na targach motoryzacyjnych w Paryżu. Wprowadzenie na rynek sprzedaży jest planowane w pierwszym kwartale 2007 roku.
                  [skoda.pl - link]

cholera, pewno nie bedzie automatu, to bede mial niezla zagwozdke :?
                  była BKD+DSG '05 120kkm
                  była BXE '08 190kkm

Komentarz

• wolf
                    Ambiente
                    S_OCP Member
                    • 2005
                    • 161

FabiaClub.pl
                    Koni Sport+Vogtland-40
                    PerfectService by DobryGrześWawa

Komentarz

• Jabar1975
                      RS
                      • 2006
                      • 3331

Zamieszczone przez szkoda
                      Czasami droga do celu jest mało komfortowa, ale nie z nową ©kodą Octavia Scout
                      samochód idealnie radzi sobie podczas jazdy z przyczepą kampingową.
                      bagażnikiem o rekordowej pojemności do 1620 litrów
                      idealnie sprawdza się w czasie wolnym i na wakacjach
                      Mocna i oryginalna jest odzwierciedleniem profesjonalizmu ©kody Auto
                      jazda modelem Scout z pewnością będzie komfortowa i maksymalnie bezpieczna.
                      ©koda Octavia Scout jest wyposażona w najmocniejsze silniki
                      Takie rozwiązanie to oszczędność paliwa i pełen komfort
                      a do tego krawaty wiaze i usuwa ciaze :szeroki_usmiech

dosc dobrze trafia w moje ostatnie przemyslenia dotyczace kupna jakiegos drugiego, starego samochodu do bezstresowych wypraw na grzyby
                      Pawelku jak wywala cene (ponad 100kpln - na pewno) to nie bedziesz myslal o pchaniu sie w las takim autem bo lakieru szkoda - a Skoda Auto niestety nie wypracowala jeszcze odpowiedniej techniki lakierowania chociaz o tym nie wspominaja

Czytajac miedzy wierszami to jest w tekscie kilka niescislosci (a nawet zaprzeczen) ale co tam.... Juz nic nie mowie bo mnie zlinczuja :szeroki_usmiech A moze mi sie nie podobac? Bo szczerze powiem ze tak srednio (albo wcale) :szeroki_usmiech

Na oslode obiecuje ze przywioze zainteresowanym foldery (o ile beda dostepne na targach w Paryzu)
                      nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• szkoda
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2005
                        • 22543

Zamieszczone przez Jabar1975
                        Pawelku jak wywala cene (ponad 100kpln - na pewno) to nie bedziesz myslal o pchaniu sie w las takim autem bo lakieru szkoda - a Skoda Auto niestety nie wypracowala jeszcze odpowiedniej techniki lakierowania chociaz o tym nie wspominaja
                        wiesz, na razie pcham sie tym co mam jakos bez specjalnych oporow - nie jest na szczescie czarna :P :twisted:
                        a z podobaniem sie to wiesz jak jest
                        była BKD+DSG '05 120kkm
                        była BXE '08 190kkm

Komentarz

• Jabar1975
                          RS
                          • 2006
                          • 3331

nie jest na szczescie czarna :P :twisted:
                          to najwieksza porazka tej firmy - auto fajne ale lakier pod psem :evil:

Chyba po innych lasach jezdze (ale mamy Samuraja w kolorze mat wiec nie ma to znaczenia, czasami przed naszym wiazdem wogole nie ma drogi a potem juz jest )

Komentarz

• Maicroft
                            Moderator
                            S_OCP MemberModeratorr
                            • 2004
                            • 25757
                            • Audi

Jabar1975, Jak kupujesz Audi Allroad, w sumie zwykla A6 z pakietem zderzaczkow, to co tez nim nie wjedziesz w las, bo szkoda. Jak juz kupisz takie Q7, to predzej, ale stwierdzisz ze autko za 300kpln, to tez bedzie Ci szkoda, albo takim nowym meskiem ML. Zadne z tych aut nie jest do jazdy w terenie, co najwyzej mozna zapiac przyczepe z lodzia, a tez bym sie obawial co na to te 500N i aftomat :twisted:
                            Spritmonitor.de

Komentarz

• szkoda
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2005
                              • 22543

dla jasnosci: nie chodzi o jazde w terenie, tylko po polnych drogach i lesnych sciezkach
                              no gupi przeciez nie jestem :szeroki_usmiech
                              była BKD+DSG '05 120kkm
                              była BXE '08 190kkm

Komentarz

• Jabar1975
                                RS
                                • 2006
                                • 3331

no dobrze czyli ustalilismy ze jest brzydka (na szczescie ladniejsza od Roomstera) :diabelski_usmiech

to pisalem ja wasz prowokator (ale prosze bez paskow w kolorze czerwonym)

[ Dodano: Wto 22 Sie, 06 23:54 ]
                                a wracajac do tematu tego auta to ciekawe czym go uzbroili od spodu? jakas aluminiowa albo stalowa oslona? Bedzie jak znalazl do wykorzystania w seryjnych autach.

[ Dodano: Wto 22 Sie, 06 23:56 ]
                                cholera, pewno nie bedzie automatu, to bede mial niezla zagwozdke
                                skoda auto polska robi ewidentnie na zlosc z tymi automatami. W pozostalych autach grupy (no moze z wyjatkiem seata) praktycznie do kazdej wersji mozna juz domowic automat - a u nich nie. RS - bez DSG; 4x4 bez DSG. Rynek sie robi na takie skrzynie a spece od sprzedazy jakos tego nie dostrzegaja.

Komentarz

• Maicroft
                                  Moderator
                                  S_OCP MemberModeratorr
                                  • 2004
                                  • 25757
                                  • Audi

A wiecie co mnie zastanawia, czy daloby sie przerobic taka wersje oska DSG na haldex DSG. Octa II jak jest 4x4 bagaznik ma taki sam i jak sadze, plyta podlogowa jest taka sama - chyba ze jednak czyms sie roznia, to wtedy szkoda dalszych kombinacji. Zawieszenie 4x4 naped i skrzynia DSG 4x4 jest do zdobycia z Golfa V R32 :wink:
                                  Spritmonitor.de

Komentarz

• Iron
                                    Rider
                                    S_OCP Member
                                    • 2006
                                    • 281

uuuu.... autko podoba mi się. No widać, że Skoda idzie do przeodu ponieważ nie maiła w tym segmencie niczego. To samo jest z Roomster ... Ciekawe czy wypuszczą coś małego sportowego.
                                    Jak zdążyłem zauważyć to brakuje chyba temy Scoutowi skrzynki DSG No to jest minus

Oczekuje:
                                    Superb III L&K 2.0 TSI 280KM 4x4 DSG - niedługo będzie

Obecnie:
                                    Citigo Style ASG
                                    Kymco Downtown 300i ABS

Komentarz

• djczas
                                      RS
                                      • 2005
                                      • 9612

Jabar1975, mmie mogą bo paski VW nie bedą schodzić

Komentarz

• onyx73
                                        Rider
                                        S_OCP Member
                                        • 2005
                                        • 282

a mi po glowie biega wieksze turbo km w okolicach 220 dorzucic napęd 4x4 a z dsg to bylo by full wypas:] da sie tak z zrobic z octą 2.o tdi w rozsadnej cenie? Co panowie myslą o tym pomysle?

Komentarz

• NEOrADEk
                                          L&K
                                          • 2005
                                          • 1469

Dla mnie pikna jest nawet bez przeróbek
                                          O2 1.6 MPI BGU (102KM/148Nm) '04 Amb. - pierwsza sztuka?
                                          "Now we are free and we will see you again but not yet, not yet!"

Uniden Pro 510XL+Hustler IC100

Komentarz

mi sieteż podoba, tylko pewnie cena mnie zniechęci na kupno nowego ale... poczekam i co .. kupie uzywaną i będę śmigał może kiedyś ....

Komentarz

• bartolini1978
                                              Elegance
                                              • 2006
                                              • 755

Krasna od tylca przypomina XC90
                                              Zamieszczone przez Sigma_74
                                              tylko pewnie cena mnie zniechęci na kupno nowego
                                              no i to jest problem . Pewnie ze 130tyś zł

Komentarz

• Masmo
                                                L&K
                                                • 2005
                                                • 1145

Re: Nowa ©koda Octavia Scout – więcej niż 4x4

Kurcze to autko dla mnie. Wypadzik na narty i na budowie bym się może nie zakopał. Moją obawę budzi jednak:
                                                ........ gdy dojdzie jednak do uślizgu kół na wskutek pogorszenia się przyczepności podłoża (piasek, śnieg), napęd w odpowiednich do warunków proporcjach natychmiast jest przekazywany również na koła tylne – co ważne, zupełnie automatycznie! ...
                                                właśnie ten haldex. Jednak wolałbym guzik 4WD lock albo cóś co powodowałoby natychmiastowe załączenie tylnych kół. Jeżdził ktoś z tym haldex-em? Da się z luźnego piachu lub miękkiego śniegu wykopać??
                                                Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD

Komentarz

• Jabar1975
                                                  RS
                                                  • 2006
                                                  • 3331

Zamieszczone przez Masmo
                                                  Jeżdził ktoś z tym haldex-em? Da się z luźnego piachu lub miękkiego śniegu wykopać??
                                                  ja jezdzilem passatem - jezdzil zdecydowanie sprawniej od fwd ale to nie to samo co "real awd" na podjazdach na sypkim/sliskim zdecydowanie szybciej i pewniej podjedzie sie prawdziwym 4x4. A czy sie wykopie to wszystko zalezy ile tego sniegu piachu jest.

Komentarz

Pracuję...